ΙΣΤΟΡΙΑ

Ήταν το 1953 όταν ξεκίνησε αυτό το μαγικό ταξίδι γεύσεων στο γραφικό αμφιθεατρικό χωριό Γλώσσα  της Σκοπέλου. Εκείνη τη χρονιά, η γιαγιά Αγλαΐα Σταματάκη και ο γιός της Νίκος (παππούς του σημερινού ιδιοκτήτη) έστησαν ένα ταβερνάκι που το ονόμασαν «Γαλλία», με αφορμή λίγους Γάλλους τουρίστες που επισκέπτονταν εκείνη την εποχή το νησί.

Το 1985 το ταβερνάκι αλλάζει όνομα και βαφτίζεται “Αγνάντι” λόγω της πανέμορφης θέας του προς το Αιγαίο.  Την ίδια εποχή, το “Αγνάντι” περνάει στα χέρια των παιδιών του παππού Νίκου, τον Σταμάτη και την Μαχούλα Σταματάκη. Με τις υπέροχες καλομαγειρεμένες συνταγές τους, το «Αγνάντι» κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις και αποκτά μεγάλη φήμη στο νησί.

Ο γιός τους, Νίκος, μεγαλώνει μέσα στο «Αγνάντι» που γίνεται το «σπίτι» του. Βοηθάει κάνοντας μικρές βοηθητικές δουλειές και μπαίνει από πολύ μικρός στον κόσμο των μαγικών γεύσεων που δημιουργούν οι γονείς του. Μεγαλώνοντας, ο μικρός Νίκος αποφασίζει πως θέλει να ασχοληθεί και ο ίδιος με το «Αγνάντι».

Το όνειρό του έγινε πραγματικότητα, αφού σήμερα είναι ο Νίκος που έχει πάρει επάνω του το «Αγνάντι». Μετά από γενιές και γενιές, ο Νίκος αισθάνεται το «Αγνάντι» σαν μια σπουδαία κληρονομιά και σέβεται αυτό το όνομα που πέρασε στα χέρια του.

Τιμώντας πάντοτε την οικογενειακή παράδοση, προχώρησε πιο πέρα, βάζοντας και τη δική του σφραγίδα γευσιγνωσίας στο σημερινό «Αγνάντι». Έτσι, εκείνο το αρχικό ταβερνάκι του 1953 έχει γίνει σήμερα ένα σπουδαίο σύγχρονο εστιατόριο με εκλεπτυσμένες γεύσεις, χωρίς όμως να χάσει τίποτε από την ατμόσφαιρα και το παλιό του χρώμα.

Όσοι επισκέπτονται σήμερα το «Αγνάντι» γίνονται πιστοί του φίλοι. Και είναι αυτοί που με την αγάπη τους συνεχίζουν να “γράφουν” την ιστορία του.

JoomSpirit